• Nowy

Burger Vege

Indeks: z-burder vege

8,60 zł

Mieszanka teksturatów i białek sojowych, przypraw (cebula, pieprz czarny, papryka słodka, czosnek, ziele angielskie), soli, aromatów, słodu jęczmiennego i hydrolizatu białka roślinnego, które nadają gotowemu wyrobowi smak mięsa. Wyrób polecany w kuchni bezmięsnej. 

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Zastosowanie
  • do burgerów vege
Sposób przygotowania

Zawartość opakowania (170g) łączymy z 300 ml wody i ostawiamy na 20 minut. Dodajemy olej (30g) i mieszamy w mikserze 5-8 min, do uzyskania lekko włóknistej struktury farszu. Uwaga: produkt zawiera sól na niskim poziomie, a więc można farsz dosolić zgodnie z własnymi upodobaniami. Uformować i smażyć na patelni (z dodatkiem oleju) lub na grillu.

Dokładny opis sposobu przygotowania znajduje się tutaj.

Skład

Teksturaty i białka sojowe, przyprawy (cebula, pieprz czarny, papryka słodka, czosnek, ziele angielskie) sól, aromaty, słód jęczmienny, hydrolizat białka roślinnego (kukurydza).

Alergeny

Nie zawiera.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Polska

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 1148

Wartość energetyczna (kcal) 274

Tłuszcze (g) 2,8

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,2

Węglowodany (g) 10,7

w tym cukry (g) 1,9

Białka (g) 57,4

Sól (g) 1,6

Błonnik (g) 10,9


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg