Przyprawa Flaczki Czerwone
Indeks: z- flaczki czerwone
- Write a review
Mieszanka różnorodnych i staranie dobranych przypraw (m.in. marchew, majeranek, papryka, czosnek, cebula), która wzbogaci walory smakowe oraz zapachowe flaczków.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- do flaków
- do potraw mięsnych i bezmięsnych
1 kg flaków (alternatywą mogą być ugotowane i poszarpane udka z kurczaków) zalać 1 litrem wody, dodać około 40 g mieszanki i gotować do miękkości. W razie potrzeby posolić (100g mieszanki zawiera 20 g soli). Zagęścić zasmażką. Gotowe.
Przyprawy (papryka słodka i ostra, marchewka, czosnek, cebula, gałka muszkatołowa, majeranek, ziele angielskie, oregano, liść laurowy), sól, hydrolizat białka roślinnego, cukier.
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Polska
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 897
Wartość energetyczna (kcal) 214
Tłuszcze (g) 3,6
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,6
Węglowodany (g) 37,2
w tym cukry (g) 16,9
Białka (g) 9,1
Sól (g) 4,4
Błonnik (g) 16,5