Sos curry

Indeks: z-sos curry

2,80 zł
Brutto

Aksamitny sos o smaku kurkumy, kolendry, kardamonu i pomidora z natką pietruszki. Do ryżu, kaszy kuskus, makaronu. Idealny do kurczaka i potraw z białego mięsa.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Zastosowanie
  • do potraw bezmięsnych i mięsnych
  • do ryżu (gołąbki, risotto)
  • do kaszy
  • do makaronów
  • do warzyw
  • do pierogów
Sposób przygotowania

Saszetkę (60g) rozpuszczamy w 300ml zimnej wody. Po dokładnym wymieszaniu podgrzewamy (ciągle mieszając) do zagotowania. Gotowe.

Skład

Olej palmowy (produkt zawiera laktozę), mąka pszenna (zawiera gluten), przyprawy (kurkuma, kolendra, chili), susze (natka pietruszki, pomidor), cukier, sól, aromaty naturalne.

Nasze sosy zawierają skrobię kukurydzianą, olej palmowy nieutwardzony, laktozę i kazeinian sodu, a więc nie rekomendujemy ich w diecie wegańskiej.

Alergeny

Laktoza, gluten.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Polska

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 2031

Wartość energetyczna (kcal) 485

Tłuszcze (g) 31,8

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 20,6

Węglowodany (g) 40,6

w tym cukry (g) 17,2

Białka (g) 5,9

Sól (g) 0,5

Błonnik (g) 2,9


z-sos curry
7 Przedmioty

Specyficzne kody