Sos pomidorowy

Indeks: z-sos pomidorowy

3,70 zł
Brutto

Suszony pomidor, oregano, chili i aromaty naturalne tworzą znakomity sos dla amatorów "Italian Style" (i nie tylko). Z pizzy, makaronu, ryżu czy kaszy uczyni wykwintne danie.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Zastosowanie
  • do potraw bezmięsnych i mięsnych
  • do ryżu (gołąbki, risotto)
  • do kaszy
  • do makaronów
  • do warzyw
Sposób przygotowania

Saszetkę (60g) rozpuszczamy w 300ml zimnej wody. Po dokładnym wymieszaniu podgrzewamy (ciągle mieszając) do zagotowania. Gotowe.

Skład

Susze mielone (pomidor, czosnek, cebula, oregano), olej palmowy (produkt zawiera laktozę), mąka pszenna (zawiera gluten), hydrolizat białka kukurydzy.

Nasze sosy zawierają skrobię kukurydzianą, olej palmowy nieutwardzony, laktozę i kazeinian sodu, a więc nie rekomendujemy ich w diecie wegańskiej.

Alergeny

Laktoza, gluten.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Polska

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 1643

Wartość energetyczna (kcal) 383

Tłuszcze (g) 18,6

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 12,5

Węglowodany (g) 48,4

w tym cukry (g) 22,8

Białka (g) 6,5

Sól (g) 1,9

Błonnik (g) 2,0


z-sos pomidorowy
7 Przedmioty

Specyficzne kody