• Nowy

Gałka muszkatołowa orzech

Indeks: z-gałka muszkatołowa orzech

3,50 zł

Gałka muszkatołowa to środkowa część pestki owocu muszkatołowca korzennego. Wyróżnia się ostrym i jednocześnie nieco gorzkawym smakiem oraz niepowtarzalnym zapachem, dzięki którym ciężko pomylić ją z innymi przyprawami. Jest niezastąpiona w kuchni w każdego smakosza.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Właściwości
  • usprawnia pracę układu trawiennego (pomocna przy wzdęciach, wymiotach, biegunkach, nudnościach
  • korzystnie wpływa na układ nerwowy (ma działanie uspokajające, zmniejsza nadpobudliwość oraz bezsenność)
  • zapobiega zakrzepom krwi
  • zawiera mnóstwo witamin (m.in. A, z grupy B, C), minerały (wapń, magnez, fosfor, potas, sód, żelazo, cynk) oraz kwasy tłuszczowe.
Zastosowanie
  • polecana do różnego rodzaju mięs, pasztetów, ryb i kiełbas
  • doskonale wzbogaca smak słodkich deserów i napojów
  • nieodzowny składnik sosu beszamelowego
  • nadaje się do dań z sera i jajek
  • bardzo często dodawana do tradycyjnych polskich potraw takich jak bigos, flaki czy fasolka
  • składnik grzanego wina
Alergeny

Nie zawiera.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Grenada, Indonezja

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 2196,0

Wartość energetyczna (kcal) 251,0

Tłuszcze (g) 3,3

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 1,4

Węglowodany (g) 38,6

w tym cukry (g) 0,6

Białka (g) 10,4

Sól (g) 0,05

Błonnik (g) 25,3


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg