Burger Vege według Zielnika
Vege burger to mieszanka, między innymi, teksturatów i białek sojowych do samodzielnego przygotowania w domu. Poniżej prezentujemy jak, krok po kroku, stworzyć to proste, pyszne i sycące danie.
Zawartość opakowania (170g) łączymy z 300 ml wody i ostawiamy na 20 minut.
Dodajemy olej (30g) i mieszamy w mikserze 5-8 min, do uzyskania lekko włóknistej struktury farszu. Następnie formujemy burgery (wielkość zależy już od Waszych upodobań :)). Uwaga: produkt zawiera sól na niskim poziomie, a więc można farsz dosolić zgodnie z własnymi upodobaniami.
Smażymy na patelni z dodatkiem oleju/oliwy lub na grillu.
Dodatki również pozostawiamy Waszym preferencjom - my użyliśmy sałaty, ogórka konserwowego, pomidora, czerwonej cebuli, sosu pomidorowego i sera (w jednym z wariantów). I burger gotowy :)
Link do Vege Burgera znajdziecie tutaj.
Wszystkie komentarze