
Klopsiki Vege
Klopsiki Vege to prosty i pyszny pomysł na obiad. Wystarczy opakowanie naszego "gotowego" dania, by niedużym kosztem i w niedługim czasie przygotować coś naprawdę smacznego.
Nasze klopsiki to nic innego jak mieszanka teksturatów i białek sojowych, przypraw (czosnek, cebula, oregano, pieprz czarny, susz warzywny, kminek), soli i aromatów, które nadają gotowemu wyrobowi smak mięsa.
Przygotowanie jest dziecinnie proste. Zawartość opakowania (175g) łączymy z 300ml wody i ostawiamy na 20 minut.
Dodajemy olej (25g) i mieszamy w mikserze 5-8 min, do uzyskania lekko włóknistej struktury farszu. Następnie formujemy kuleczki.
Uwaga: produkt zawiera niewielką ilość soli, a więc można farsz dosolić zgodnie z własnymi upodobaniami.
Powstałe klopsiki możemy przygotować na dwa sposoby. Możemy wrzucić je na wrzątek i gotować ok.2-3 min (od momentu wypłynięcia).
Lub smażyć na oleju.
Klopsiki polecamy łączyć z naszym sosem koperkowym (który znajdziecie tutaj) oraz pomidorowym (dostępnym tutaj). Można podawać je z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Do tego zestaw ulubionych surówek i mamy pyszny obiad.
Link do Klopsików Vege znajdziecie tutaj.
Wszystkie komentarze