Klopsiki Vege

Klopsiki Vege

Klopsiki Vege to prosty i pyszny pomysł na obiad. Wystarczy opakowanie naszego "gotowego" dania, by niedużym kosztem i w niedługim czasie przygotować coś naprawdę smacznego.

Nasze klopsiki to nic innego jak mieszanka teksturatów i białek sojowych, przypraw (czosnek, cebula, oregano, pieprz czarny, susz warzywny, kminek), soli i aromatów, które nadają gotowemu wyrobowi smak mięsa.

Przygotowanie jest dziecinnie proste. Zawartość opakowania (175g) łączymy z 300ml wody i ostawiamy na 20 minut. 

Dodajemy olej (25g) i mieszamy w mikserze 5-8 min, do uzyskania lekko włóknistej struktury farszu. Następnie formujemy kuleczki.

Uwaga: produkt zawiera niewielką ilość soli, a więc można farsz dosolić zgodnie z własnymi upodobaniami.

Powstałe klopsiki możemy przygotować na dwa sposoby. Możemy wrzucić je na wrzątek i gotować ok.2-3 min (od momentu wypłynięcia).

Lub smażyć na oleju.

Klopsiki polecamy łączyć z naszym sosem koperkowym (który znajdziecie tutaj) oraz pomidorowym (dostępnym tutaj). Można podawać je z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Do tego zestaw ulubionych surówek i mamy pyszny obiad.

Link do Klopsików Vege znajdziecie tutaj.

Wszystkie komentarze

Zostaw Odpowiedź