Przyprawa Flaczki Białe

Indeks: z- flaczki białe

4,40 zł
Brutto

Mieszanka różnorodnych i staranie dobranych przypraw (m.in. marchew, majeranek, pieprz, czosnek, cebula, ziele angielskie), która wzbogaci walory smakowe oraz zapachowe flaczków.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Zastosowanie
  • do flaków
  • do potraw mięsnych i bezmięsnych
Sposób przygotowania

1 kg flaków (alternatywą mogą być ugotowane i poszarpane  udka z kurczaków) zalać 1 litrem wody, dodać około 40 g mieszanki i gotować do miękkości. W razie potrzeby posolić (100 g mieszanki zawiera 24 g soli). Zagęścić zasmażką. Gotowe.

Skład

Przyprawy (marchewka, pieprz czarny, cebula, czosnek, majeranek, gałka muszkatołowa, imbir, ziele angielskie, liść laurowy), sól, hydrolizat białka roślinnego, cukier.

Alergeny

Nie zawiera.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Polska

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 620

Wartość energetyczna (kcal) 148

Tłuszcze (g) 0,6

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,1

Węglowodany (g) 32,2

w tym cukry (g) 16,1

Białka (g) 5,8

Sól (g) 5,4

Błonnik (g) 9,0


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg

z- flaczki białe
49 Przedmioty

Specyficzne kody