Spirulina

Indeks: z- spirulina

4,80 zł
Brutto

Spirulina to niebiesko-zielona alga, która często stosowana jest jako suplement diety* ze względu na wysoką zawartość białka, witamin, minerałów oraz przeciwutleniaczy.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Właściwości
  • zawiera mnóstwo składników odżywczych - m.in. białka, aminokwasów, witamin (w tym witaminy E, B12), minerałów (takich jak żelazo i magnez, potas, wapń, cynk),
  • detoksykuje organizm,
  • wspomaga układ immunologiczny oraz sercowo-naczyniowy,
  • reguluje poziom cukru we krwi,
  • wspiera układ pokarmowy,
  • poprawia ogólne samopoczucie.
Zastosowanie
  • smoothie i koktajle,
  • jogurty,
  • soki,
  • zupy,
  • pieczywo,
  • bezpośrednio na skórę w postaci maseczki.
Dozowanie 
  • 1-2 gramy trzy razy dziennie po posiłkach. Nie należy przekraczać dziennej dawki. Suplementy diety* nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety i powinny być konsultowane z lekarzem, farmaceutą lub dietetykiem.
Alergeny

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w chłodnym, suchym, zaciemnionym miejscu, z dala od dzieci. Temp. 10-25°C. 

Wyprodukowano

w Polsce

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 1214

Wartość energetyczna (kcal)  290

Tłuszcze (g) 7,7

w tym tłuszcze nasycone (NKT)  2,7

Węglowodany (g) 23,9

w tym cukry (g)  3,1

Białko (g)  57,5

Sól (g) 2,6

Błonnik (g) 3,6


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg

z- spirulina
8 Przedmioty

Specyficzne kody