Kasza bulgur
Indeks: z- kasza bulgur
- Write a review
Odkryj smaki Orientu z kaszą bulgur! To zdrowa i pożywna alternatywa dla ryżu i makaronu, pełna błonnika, białka oraz witamin.
Kasza bulgur jest lekkostrawna, szybko się gotuje i doskonale komponuje się z różnorodnymi potrawami — od sałatek po dania główne.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- reguluje poziom cukru we krwi,
- zawiera witaminy z grupy B, takie jak tiamina, niacyna i kwas foliowy, oraz minerały, takie jak magnez, żelazo i cynk,
- ma stosunkowo niską kaloryczność, co czyni go dobrym wyborem dla osób dbających o linię,
- może przyczynić się do obniżenia ryzyka chorób sercowo-naczyniowych.
- do sałatek,
- do mięs,
- do sosów,
- do gulaszów.
Przed ugotowanie kaszę należy 2-3 razy wypłukać w letniej wodzie. Bulgur przygotowujemy w proporcji z wodą 1:2 (np. 1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody).Do wrzątku wsypujemy szczyptę soli, zmniejszamy ogień, wsypujemy kaszę i gotujemy pod przykryciem ok. 15 min. aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn.
Kasza bulgur (gluten).
Gluten.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
TURCJA
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1377
Wartość energetyczna (kcal) 328
Tłuszcze (g) 1,3
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,2
Węglowodany (g) 57,6
w tym cukry (g) 0,4
Białka (g) 12,3
Sól (g) 0,0
Błonnik (g) 18,3