Kasza bulgur

Indeks: z- kasza bulgur

11,20 zł
Brutto

Odkryj smaki Orientu z kaszą bulgur! To zdrowa i pożywna alternatywa dla ryżu i makaronu, pełna błonnika, białka oraz witamin.

Kasza bulgur jest lekkostrawna, szybko się gotuje i doskonale komponuje się z różnorodnymi potrawami — od sałatek po dania główne.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Właściwości
  • reguluje poziom cukru we krwi,
  • zawiera witaminy z grupy B, takie jak tiamina, niacyna i kwas foliowy, oraz minerały, takie jak magnez, żelazo i cynk,
  • ma stosunkowo niską kaloryczność, co czyni go dobrym wyborem dla osób dbających o linię,
  • może przyczynić się do obniżenia ryzyka chorób sercowo-naczyniowych.
Zastosowanie
  • do sałatek,
  • do mięs,
  • do sosów,
  • do gulaszów.
Sposób przygotowania

Przed ugotowanie kaszę należy 2-3 razy wypłukać w letniej wodzie. Bulgur przygotowujemy w proporcji z wodą 1:2 (np. 1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody).Do wrzątku wsypujemy szczyptę soli, zmniejszamy ogień, wsypujemy kaszę i gotujemy pod przykryciem ok. 15 min. aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn.

Skład

Kasza bulgur (gluten).

Alergeny

Gluten.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

TURCJA

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 1377

Wartość energetyczna (kcal) 328

Tłuszcze (g) 1,3

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,2

Węglowodany (g) 57,6

w tym cukry (g) 0,4

Białka (g) 12,3

Sól (g) 0,0

Błonnik (g) 18,3


z- kasza bulgur
19 Przedmioty

Specyficzne kody