Pieprz zielony ziarno
Indeks: z-pieprz_zielony_ziarno
- Write a review
Zielony pieprz pozyskuje się z ziaren pieprzu czarnego, zbieranych zanim dojrzeją. Przed poddaniem ich suszeniu, najpierw się je mrozi. W rezultacie pieprz staje się bardziej aromatyczny, zachowuje swój naturalny, zielony kolor i lekki poziom pikantności. Pieprz zielony to nie tylko oryginalny smak i aromat, ale również przyprawa o wielu leczniczych właściwościach.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- wspomaga procesy trawienia (zwiększa ilość soków trawiennych, pobudza metabolizm, ma właściwości odchudzające)
- poprawia koncentrację
- działa przeciwzapalnie
- zmniejsza ryzyko zachorowania na raka piersi
- zawiera białko, wapń, magnez, żelazo oraz błonnik, wzmaga wchłanianie witamin z grupy B
- działa odkrztuszająco i łagodzi bóle mięśni
- pobudza apetyt
- podkreśla smak duszonych mięs
- dobrze pasuje do delikatnych potraw
- do zup, sosów, sałatek, dipów
- często dodawany do ryb
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Indie
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1483,0
Wartość energetyczna (kcal) 354,0
Tłuszcze (g) 9,8
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 1,9
Węglowodany (g) 35,0
w tym cukry (g) 0,0
Białka (g) 13,0
Sól (g) 0,03
Błonnik (g) 37,0