Estragon
Indeks: z-estragon
- Write a review
To roślina lecznicza, która najczęściej jest składnikiem mieszanek ziołowych,
ale sprawdzi się też jako przyprawa, którą warto dodać do duszonego mięsa,
ryb, owoców morza.
Estragon używany jest także do zaprawiania octów ziołowych i musztardy.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- łagodzi zgagę i obrzęk wątroby,
- działa żółciopędnie i rozkurczowo,
- wspomaga pracę wątroby.
- idealnie komponuje się z mięsami,
- dobrze współgra z rybami i owocami morza,
- dodawany do octów ziołowych i musztardy.
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Polska
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1240
Wartość energetyczna (kcal) 295
Tłuszcze (g) 7,2
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 1,9
Węglowodany (g) 42,8
w tym cukry (g) 0,0
Białka (g) 22,8
Sól (g) 0,15
Błonnik (g) 7,4