- Nowy
Goździk mielony
Indeks: z-goździk mielony
- Write a review
Mielony goździk to prawdziwy skarb w każdej kuchni! Jego intensywny, korzenny aromat potrafi dodać wyjątkowego smaku zarówno słodkim, jak i wytrawnym potrawom.
Idealnie sprawdzi się w wypiekach, takich jak pierniki czy ciasta, a także w aromatycznych naparach i potrawach mięsnych.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- działa przeciwzapalnie, przeciwwirusowo i antybakteryjnie (doskonale sprawdzi się napar z goździków)
- rzucie goździków pomaga pozbyć się nieświeżego oddechu
- korzystnie wpływa na gardło, przy okazji zwalczając kaszel i katar
- łagodzi objawy zapalenia dziąseł, a rozgryzienie goździka pomaga uśmierzyć ból zęba
- obniża poziom cholesterolu i wspomaga wydzielanie insuliny
- przyspiesza metabolizm
- doskonale sprawdzi się do marynat rybnych i przetworów mięsnych
- wykorzystywany do likierów i win
- świetnie komponuje się z przetworami grzybowymi oraz kompotami
- stosowany jako element dekoracyjny (np. pomarańczy na boże narodzenie)
- jest składnikiem pierników i innych ciast
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Madagaskar
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1146,0
Wartość energetyczna (kcal) 274,0
Tłuszcze (g) 13,0
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 4,0
Węglowodany (g) 31,6
w tym cukry (g) 42,4
Białka (g) 6,0
Sól (g) 0,69
Błonnik (g) 33,9