Kurkuma
Indeks: z-kurkuma
- Write a review
Ze względu na swój intensywny kolor kurkuma nazywana jest żółtym korzeniem. Poza tym charakteryzuje się lekko gorzkawym oraz ostrym smakiem. Nadaje potrawom intensywny, żółty kolor i egzotyczny charakter.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
-
działa przeciwzapalnie
- pozytywnie wpływa na procesy trawienne
- zwiększa apetyt
- wspomaga odporność
- zawarte w niej substancje pobudzają komórki mózgu
- polecana w profilaktyce nowotworów wielu narządów
- korzystnie wpływa na skórę
- doskonale nadaje się do barwienia ryżu, wszelkiego rodzaju sosów, makaronów, bulionów czy sałatek
- dobrze współgra z duszonymi mięsami, daniami z drobiu, zupami i potrawami jajecznymi
- idealny dodatek do kanapek
- wzmacnia zapach sosów, musztard i majonezów
- doskonała do rozgrzewających napojów (np. mleko z kurkumą i miodem)
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Indie
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1305
Wartość energetyczna (kcal) 312
Tłuszcze (g) 3,2
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 1,8
Węglowodany (g) 44,4
w tym cukry (g) 3,2
Białka (g) 9,7
Sól (g) 0,07
Błonnik (g) 22,7