Kminek
Indeks: z-kminek
- Write a review
Kminek to niepozorne brązowe nasionka, które kryją w sobie potężny ładunek smaku i aromatu. Lekko piekące i korzenne rozłupki stanowią jedną z najpopularniejszych przypraw na ziemi. Kminek wykorzystywany jest nie tylko w kuchni, jest również cennym surowcem leczniczym.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- wspomaga pracę układu pokarmowego (pomaga przy wzdęciach, bólu brzucha, lekkich zaparciach, braku apetytu)
- zalecany dla kobiet karmiących, gdyż wspomaga laktację
- uszczelnia naczynia krwionośne, zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy
- łagodzi objawy kolki niemowlęcej
- bogaty w żelazo, dzięki czemu zwiększa ilość hemoglobiny we krwi
- polecany do potraw o wyższej zawartości tłuszcz – np. do gęsiny, kaczki, wieprzowiny
- do zup
- idealnie pasuje do twarogów oraz serów
- często stosowany do produkcji likierów i nalewek
- doskonale pasuje do kiszonej kapusty
- polecany przy wypieku pieczywa
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Polska, Czechy
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1394
Wartość energetyczna (kcal) 333
Tłuszcze (g) 14,6
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,6
Węglowodany (g) 11,9
w tym cukry (g) 0,6
Białka (g) 19,8
Sól (g) 0,04
Błonnik (g) 38,0