Burak Susz

Indeks: z-burak

4,30 zł
Brutto

Buraki suszone to obrane i pokrojone warzywa, z których odparowana została tylko woda. Po ugotowaniu stają się miękkie, a posiłek nie różni się ani wyglądem, ani smakiem od przygotowanego ze świeżych warzyw. Suszona kostka nie psuje się, jest lekka i może być przechowywana przez długi czas.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Właściwości
  • nazywany jest naturalnym antybiotykiem (ma działanie antybakteryjnie i przeciwzapalne)
  • wspiera odporność
  • hamuje produkcję „złego' cholesterolu
  • obniża ciśnienie krwi, poszerza naczynia krwionośne oraz wspomaga pracę serca
  • łagodzi bóle głowy i brzucha, działa rozgrzewająco
  • zawiera wiele makro i mikroelementów (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas), oraz witaminy takie jak C, A, E, D, K, PP oraz z grupy B
Zastosowanie
  • bardzo dobrze komponuje się z ostrymi daniami i tłustymi mięsami
  • jest popularnym dodatkiem wielu sosów i zup
  • idealnie współgra z kiełbasami i pasztetami
  • doskonały składnik marynat do mięs, np. z grilla
  • stanowi świetny dodatek do dań jednogarnkowych
Alergeny

Nie zawiera.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Polska

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 1428,0

Wartość energetyczna (kcal) 341,0

Tłuszcze (g) 1,5

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,3

Węglowodany (g) 56,0

w tym cukry (g) 38,8

Białka (g) 8,1

Sól (g) 0,69

Błonnik (g) 23,6


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg

z-burak
46 Przedmioty

Specyficzne kody