Burak Susz
Indeks: z-burak
- Write a review
Buraki suszone to obrane i pokrojone warzywa, z których odparowana została tylko woda. Po ugotowaniu stają się miękkie, a posiłek nie różni się ani wyglądem, ani smakiem od przygotowanego ze świeżych warzyw. Suszona kostka nie psuje się, jest lekka i może być przechowywana przez długi czas.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- nazywany jest naturalnym antybiotykiem (ma działanie antybakteryjnie i przeciwzapalne)
- wspiera odporność
- hamuje produkcję „złego' cholesterolu
- obniża ciśnienie krwi, poszerza naczynia krwionośne oraz wspomaga pracę serca
- łagodzi bóle głowy i brzucha, działa rozgrzewająco
- zawiera wiele makro i mikroelementów (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas), oraz witaminy takie jak C, A, E, D, K, PP oraz z grupy B
- bardzo dobrze komponuje się z ostrymi daniami i tłustymi mięsami
- jest popularnym dodatkiem wielu sosów i zup
- idealnie współgra z kiełbasami i pasztetami
- doskonały składnik marynat do mięs, np. z grilla
- stanowi świetny dodatek do dań jednogarnkowych
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Polska
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1428,0
Wartość energetyczna (kcal) 341,0
Tłuszcze (g) 1,5
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,3
Węglowodany (g) 56,0
w tym cukry (g) 38,8
Białka (g) 8,1
Sól (g) 0,69
Błonnik (g) 23,6