Szaszłyk w kefirze

Szaszłyk w kefirze

Dzisiaj przypominamy nasz pomysł na szaszłyka. Przepis pojawił się jakiś czas temu w naszych mediach społecznościowych, ale wiadomo, że nie każdy posiada tam konto ;)

Do przygotowania 'Szaszłyka w kefirze' będziemy potrzebować:

* 1 kg łopatki

* 25-30 g 'Przyprawy Do Szaszłyka' (dostępna tutaj)

* mały kefir (ok. 250 g)

Łopatkę kroimy w poprzek włókien na 5-6 cm kawałki. Następnie zasypujemy ‘Przyprawą Do Szaszłyka’, dokładnie mieszamy z mięsem, dodajemy kefir, ponownie mieszamy i odstawiamy do lodówki, minimum na 1h (choć lepiej na dłużej, np. 12-24h). Nadziewamy na patyczki do szaszłyków i grillujemy. Szaszłyki wychodzą soczyste i aromatyczne :)

Smacznego!

Wszystkie komentarze

Zostaw Odpowiedź