PAPRYKA NADZIANA.

PAPRYKA NADZIANA.

PRZYGOTUJ

5 dużych papryk 

40 gram mięsa mielonego 

100 gram ryżu 

100 gram aszy 

szczypta soli i pieprzu

natka pietruszki

czosnek do smaku

2 łyżki oleju

czubrica czerwona-ZIELNIK ;)  

KROK 1: FARSZ

Mięso podpiekamy na patelni, doprawiamy solą, pieprzem i czubricą czerwoną. Dodajemy posiekany czosnek i pietruszkę. Ryż i kaszę gotujemy.

KROK 2: PAPRYKA

Odcinamy górną część papryki, myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Paprykę skrapiamy oliwą i doprawiamy od środka pieprzem i solą.

KROK 3: NADZIEWAMY

Odcinamy górną część papryki, myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Paprykę skrapiamy oliwą i doprawiamy od środka pieprzem i solą.

KROK 5: PIECZEMY 

W piekarniku rozgrzanym na 180 stopni - około 30 minut.

W piekarniku rozgrzanym na 180 stopni - około 30 minut.

Życzymy SMACZNEGO!

Wszystkie komentarze

Zostaw Odpowiedź