
PAPRYKA NADZIANA.
PRZYGOTUJ
5 dużych papryk
40 gram mięsa mielonego
100 gram ryżu
100 gram aszy
szczypta soli i pieprzu
natka pietruszki
czosnek do smaku
2 łyżki oleju
czubrica czerwona-ZIELNIK ;)
KROK 1: FARSZ
Mięso podpiekamy na patelni, doprawiamy solą, pieprzem i czubricą czerwoną. Dodajemy posiekany czosnek i pietruszkę. Ryż i kaszę gotujemy.
KROK 2: PAPRYKA
Odcinamy górną część papryki, myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Paprykę skrapiamy oliwą i doprawiamy od środka pieprzem i solą.
KROK 3: NADZIEWAMY
Odcinamy górną część papryki, myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Paprykę skrapiamy oliwą i doprawiamy od środka pieprzem i solą.
KROK 5: PIECZEMY
W piekarniku rozgrzanym na 180 stopni - około 30 minut.
W piekarniku rozgrzanym na 180 stopni - około 30 minut.
Życzymy SMACZNEGO!
Wszystkie komentarze