Bezglutenowy chleb życia

Bezglutenowy chleb życia

PRZYGOTUJ

50g oliwy z oliwek,

100g migdałów,

100g orzechów włoskich łuskanych,

50g orzechów laskowych łuskanych,

150g pestek dyni,

100g pestek słonecznika,

100g siemienia lnianego,

30g maku,

6 jajek,

1 łyżeczka soli,

KROK 1: PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzać do 160 stopni, keksówkę o długości ok 28cm natłuścić.

KROK 3: MIESZAMY

Orzechy włoskie, migdały i orzechy laskowe rozdrobnić. Dodać pestki dyni, słonecznik, siemię lniane, mak, oliwę, jajka i sól. Wymieszać.

KROK 3: PIECZEMY

Masę przełożyć do keksówki, piec 50-60 minut.

PAMIĘTAJCIE że składniki z przepisu można zastępować innymi. Na przykład dla 30g maku idealnym zamiennikiem będą nasiona chia albo sezam czarny.!;)

Życzymy SMACZNEGO!

Wszystkie komentarze

Zostaw Odpowiedź