Bezglutenowy chleb życia
PRZYGOTUJ
50g oliwy z oliwek,
100g migdałów,
100g orzechów włoskich łuskanych,
50g orzechów laskowych łuskanych,
150g pestek dyni,
100g pestek słonecznika,
100g siemienia lnianego,
30g maku,
6 jajek,
1 łyżeczka soli,
KROK 1: PRZYGOTOWANIE
Piekarnik rozgrzać do 160 stopni, keksówkę o długości ok 28cm natłuścić.
KROK 3: MIESZAMY
Orzechy włoskie, migdały i orzechy laskowe rozdrobnić. Dodać pestki dyni, słonecznik, siemię lniane, mak, oliwę, jajka i sól. Wymieszać.
KROK 3: PIECZEMY
Masę przełożyć do keksówki, piec 50-60 minut.
PAMIĘTAJCIE że składniki z przepisu można zastępować innymi. Na przykład dla 30g maku idealnym zamiennikiem będą nasiona chia albo sezam czarny.!;)
Życzymy SMACZNEGO!
Wszystkie komentarze