Dzika róża

Indeks: z- dzika róża

8,10 zł
Brutto

Dzika róża - zbierana ręcznie na przełomie września/października. Owoce jej są bogate w witaminę C, a także A, B1, B2, E, K. Ponadto zawiera kwasy organiczne, pektyny, garbniki, niewielkie ilości olejku eterycznego oraz sole mineralne (potas, żelazo, sód, wapń, magnez). 

Waga produktu
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Wskazania
  • w zatruciach,
  • choroby dróg moczowych,
  • choroby wrzodowe,
  • reumatyzm,
  • anemia,
  • bezsenność,
  • zaburzenia nerwicowe.
Sposób parzenia

1-2 łyżeczki suszonych owoców zalać 250ml wrzącej wody, pozostawić pod przykryciem 7-10 minut. Odcedzić, pić 2-3 razy dziennie. 

Skład

Suszone owoce dzikiej róży.

Alergeny

Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu i soi.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

CHILE

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 18,00

Wartość energetyczna (kcal) 4,0

Tłuszcze (g) 0,0

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,0

Węglowodany (g) 0,0

w tym cukry (g) 0,0

Białka (g) 0,0

Sól (g) 0,0

Cholesterol (g) 0,0


z- dzika róża

Specyficzne kody