Dzika róża

Indeks: z- dzika róża

5,00 zł
Brutto

Dzika róża - zbierana ręcznie na przełomie września/października. Owoce jej są bogate w witaminę C, a także A, B1, B2, E, K. Ponadto zawiera kwasy organiczne, pektyny, garbniki, niewielkie ilości olejku eterycznego oraz sole mineralne (potas, żelazo, sód, wapń, magnez). 

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Wskazania
  • w zatruciach,
  • choroby dróg moczowych,
  • choroby wrzodowe,
  • reumatyzm,
  • anemia,
  • bezsenność,
  • zaburzenia nerwicowe.
Sposób parzenia

1-2 łyżeczki suszonych owoców zalać 250ml wrzącej wody, pozostawić pod przykryciem 7-10 min. Odcedzić, pić 2-3 razy dziennie. 

Skład

Suszone owoce dzikiej róży.

Alergeny

Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu i soi.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

CHILE

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 18,00

Wartość energetyczna (kcal) 4,0

Tłuszcze (g) 0,0

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,0

Węglowodany (g) 0,0

w tym cukry (g) 0,0

Białka (g) 0,0

Sól (g) 0,0

Cholesterol (g) 0,0


z- dzika róża
10 Przedmioty

Specyficzne kody