• Nowy

Przyprawa Indyk Mex

Indeks: z- przyprawa indyk mex

5,90 zł
Brutto

Przyprawa Indyk Mex - smakuj Meksyk na talerzu.

Ta aromatyczna mieszanka ziół i przypraw doskonale podkreśli smak mięsa indyka, nadając mu intensywny, egzotyczny aromat.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Zastosowanie
  • do mięsa drobiowego.
Sposób przygotowania

Kawałki indyka z przyprawą marynujemy przez 24h. Dodajemy sól, olej i ponownie mieszamy. Dajemy do rondelka i dusimy z dodatkiem wody (150g) ok.50 min. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, kukurydzę i czerwoną fasolę. Dusimy ok.10 min. Podajemy z ryżem, kluskami typu gnocchi lub ziemniakami.

Skład*

Przyprawy (papryka słodka, pomidor, czosnek, kolendra, chili, oregano, pieprz czarny, cząber, goździk), aromat cytryny.

* mieszanka zawiera jedynie naturalne składniki, w związku z czym dopuszczalne jest delikatne zbrylenie, które rozpada się pod naciskiem.

Alergeny

Nie zawiera.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Polska

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 1111

Wartość energetyczna (kcal) 266

Tłuszcze (g) 4,0

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,9

Węglowodany (g) 44,0

w tym cukry (g) 24,8

Białka (g) 11,9

Sól (g) 0,3

Błonnik (g) 21,8


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg

z- przyprawa indyk mex
30 Przedmioty

Specyficzne kody