• Nowy

Ciasto pierogowe

Indeks: z- ciasto pierogowe

5,70 zł

Mieszanka mąki (gluten) i błonników roślinnych, które po dodaniu wody tworzą elastyczne i lepiące się ciasto. Można wykorzystać je do pierogów, tortilli, czebureków oraz innych tego typu wyrobów.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Zastosowanie
  • do pierogów
  • do tortilli
  • do czebureków
Sposób przygotowania

Zawartość opakowania (500g) łączymy z 1 szklanką (240-250 ml) wody o temperaturze ok. 10°C i dobrze wyrabiamy (można użyć miksera). Pod koniec mieszania dodajemy olej (2 łyżki) w temperaturze pokojowej (ok. 20°C), pamiętając, że temperatura ciasta po wymieszaniu nie powinna przekroczyć 25°C. Odstawiamy pod przykryciem na kilkanaście minut. Następnie rozwałkować (grubość ciasta ok. 1mm), nakładać farsz i lepić pierogi.

Skład

Mąka pszenna (zawiera gluten), sól, błonniki roślinne.

Alergeny

Gluten.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Polska

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 1409

Wartość energetyczna (kcal) 337

Tłuszcze (g) 0,9

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,2

Węglowodany (g) 71,3

w tym cukry (g) 2,1

Białka (g) 9,8

Sól (g) 0,5

Błonnik (g) 1,8


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg