Ciasto pierogowe
Indeks: z- ciasto pierogowe
- Write a review
Mieszanka mąki (gluten) i błonników roślinnych, które po dodaniu wody tworzą elastyczne i lepiące się ciasto. Można wykorzystać je do pierogów, tortilli, czebureków oraz innych tego typu wyrobów.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- do pierogów
- do tortilli
- do czebureków
Zawartość opakowania (500g) łączymy z 1 szklanką (240-250 ml) wody o temperaturze ok. 10°C i dobrze wyrabiamy (można użyć miksera). Pod koniec mieszania dodajemy olej (2 łyżki) w temperaturze pokojowej (ok. 20°C), pamiętając, że temperatura ciasta po wymieszaniu nie powinna przekroczyć 25°C. Odstawiamy pod przykryciem na kilkanaście minut. Następnie rozwałkować (grubość ciasta ok. 1mm), nakładać farsz i lepić pierogi.
Mąka pszenna (zawiera gluten), sól, błonniki roślinne.
Gluten.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Polska
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1409
Wartość energetyczna (kcal) 337
Tłuszcze (g) 0,9
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,2
Węglowodany (g) 71,3
w tym cukry (g) 2,1
Białka (g) 9,8
Sól (g) 0,5
Błonnik (g) 1,8