Pieprz biały mielony
Indeks: z-pieprz_biały_mielony
- Write a review
Pieprz biały charakteryzuje się delikatniejszym, niż czarny, smakiem, gdyż zawiera mniej piperyny i olejków eterycznych. Jednak wytwarza się go z owoców tej samej rodziny co pieprz czarny. Różnica tkwi w sposobie obróbki ziaren. Poza walorami smakowymi posiada również liczne właściwości lecznicze.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- usprawnia procesy trawienia (przyspiesza metabolizm, łagodzi dolegliwości żołądkowe, zmniejsza biegunkę, chroni przed rakiem okrężnicy)
- działa przeciwzapalnie
- wspomaga odporność
- opóźnia procesy starzenia skóry
- pozytywnie wpływa na układ nerwowy (łagodzi drażliwość i skutki stresu)
- poprawia krążenie krwi
- zawiera witaminy B1, B2, B6, C, K, minerały takie jak magnez, żelazo, wapń, potas, fosfor, selen, mangan, sód oraz błonnik, proteiny i tłuszcze
- doskonały do marynowanie różnego rodzaju mięs
- do zabielanych sosów
- idealny do białych mięs i ryb
- dobrze komponuje się z jasnymi zupami (np. barszcz biały czy żurek)
- do soków warzywnych, serów, deserów
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Wietnam, Indie, Indonezja
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1239,0
Wartość energetyczna (kcal) 296,0
Tłuszcze (g) 2,1
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,6
Węglowodany (g) 42,4
w tym cukry (g) 0,0
Białka (g) 10,4
Sól (g) 0,01
Błonnik (g) 26,2