Chili strąk (płatek)
Indeks: z-chili strąk płatek
- Write a review
Chili strąk to nic innego jak zgrysowana papryka z pestkami, która posiada wyrazisty, pikantny smak oraz mocny zapach. Za wspomnianą pikantność odpowiada kapsaicyna – składnik powodujący wytwarzanie endorfin.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
-
wspomaga układ krążenia (obniża poziom cholesterolu, rozpuszcza skrzepy krwi)
- działa przeciwzapalnie (łagodzi bóle związane z zapaleniem stawów, łuszczycą, neuropatią cukrzycową)
- zawiera wiele witamin, między innymi A, B6, C oraz żelazo, magnez, potas i mangan
- korzystnie wpływa na układ pokarmowy (wykazuje działanie bakteriobójcze oraz łagodzące dla przewodu pokarmowego)
- zwiększa tempo metabolizmu, przyspiesza spalanie tłuszczu, świetnie wspomaga odchudzanie
- pomaga w walce nowotworami
- do dań kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, portugalskiej czy Bliskiego Wschodu
- może być używana w szerokiej gamie marynat do mięs, sosów, past, curry
- jako dodatek do serów
- idealna przyprawa do domowych burgerów
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Indie, Chiny, Uzbekistan
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1315,0
Wartość energetyczna (kcal) 314,0
Tłuszcze (g) 16,8
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 3,0
Węglowodany (g) 20,5
w tym cukry (g) 7,2
Białka (g) 12,3
Sól (g) 2,5
Błonnik (g) 34,2