Rozmaryn

Indeks: z- rozmaryn

2,20 zł
Brutto

Rozmaryn wywodzi się ze słonecznych obszarów Morza Śródziemnomorskiego, a obecnie jest uprawiany w wielu zakątkach świata. Posiada silny, aromatyczny zapach oraz korzenny, palący, nieco gorzkawy smak. Doskonale sprawdza się podczas przygotowywania dań kuchni polskiej, meksykańskiej, bałkańskiej i hiszpańskiej.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Właściwości
  • wspomaga pracę wątroby
  • obniża poziom cukru we krwi
  • działa przeciwzapalnie
  • ułatwia trawienie
  • wzmaga apetyt
  • ma działanie antynowotworowe
Zastosowanie
  • idealnie komponuje się z mięsami (drób, dziczyzna, jagnięcina, baranina, wieprzowina)
  • dobrze współgra z rybami i owocami morza (gdy użyjemy go z umiarem)
  • doskonały do aromatyzowania ziemniaków pieczonych, zup, ciemnych sosów, alkoholi
  • dodawany do zimowych herbat
  • podnosi walory smakowa pomidorów, szpinaku, grochu, fasoli i grzybów
Alergeny

Nie zawiera.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Maroko, Tunezja, Albania, Egipt

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 1387,0

Wartość energetyczna (kcal) 331,0

Tłuszcze (g) 15,2

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 7,4

Węglowodany (g) 21,5

w tym cukry (g) 0,0

Białka (g) 4,9

Sól (g) 0,12

Błonnik (g) 42,6


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg

z- rozmaryn
34 Przedmioty

Specyficzne kody