Rozmaryn
Indeks: z- rozmaryn
- Write a review
Rozmaryn wywodzi się ze słonecznych obszarów Morza Śródziemnomorskiego, a obecnie jest uprawiany w wielu zakątkach świata. Posiada silny, aromatyczny zapach oraz korzenny, palący, nieco gorzkawy smak. Doskonale sprawdza się podczas przygotowywania dań kuchni polskiej, meksykańskiej, bałkańskiej i hiszpańskiej.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- wspomaga pracę wątroby
- obniża poziom cukru we krwi
- działa przeciwzapalnie
- ułatwia trawienie
- wzmaga apetyt
- ma działanie antynowotworowe
- idealnie komponuje się z mięsami (drób, dziczyzna, jagnięcina, baranina, wieprzowina)
- dobrze współgra z rybami i owocami morza (gdy użyjemy go z umiarem)
- doskonały do aromatyzowania ziemniaków pieczonych, zup, ciemnych sosów, alkoholi
- dodawany do zimowych herbat
- podnosi walory smakowa pomidorów, szpinaku, grochu, fasoli i grzybów
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Maroko, Tunezja, Albania, Egipt
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1387,0
Wartość energetyczna (kcal) 331,0
Tłuszcze (g) 15,2
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 7,4
Węglowodany (g) 21,5
w tym cukry (g) 0,0
Białka (g) 4,9
Sól (g) 0,12
Błonnik (g) 42,6