Cynamon laska
Indeks: z- cynamon laska
- Write a review
Pozyskuje się go z kory cynamonowca i charakteryzuje się słodkawo-korzennym smakiem. Nierozerwalnie kojarzy nam się z okresem bożonarodzeniowym. Poza tym, że doskonale wzbogaca smak potraw, ma również działanie prozdrowotne.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- ma działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe i znieczulające
- dzięki zawartości aldehydu cynamonowego wykazuje działanie antynowotworowe i może pomóc w walce z rakiem jelita grubego
- obniża ciśnienie krwi
- może opóźnić wystąpienie choroby Alzheimera, a nawet zapobiec jej pojawieniu się
- wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego
- normalizuje poziom cukru we krwi oraz cholesterolu całkowitego
- ma działanie wzmacniające i rozgrzewające
- fantastycznie łączy się z jabłkami, śliwkami, gruszkami, truskawkami i rabarbarem
- często dodawany do dżemów i powideł
- idealnie współgra z daniami serwowanymi na słodko (np. ryż z jabłkami, makaron z twarogiem)
- doskonale podkreśla smak jagnięciny
- często wykorzystywany do wypieków
- dobrze łączy się z takimi przyprawami jak kardamon czy imbir
- może być dodawany do grzańców herbacianych oraz grzanego wina i piwa
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Indonezja
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1034
Wartość energetyczna (kcal) 247
Tłuszcze (g) 1,2
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,3
Węglowodany (g) 27,5
w tym cukry (g) 2,2
Białka (g) 4,0
Sól (g) 0,025
Błonnik (g) 53,1