• Nowy

Papryka Słodka Wędzona

Indeks: z-papryka słodka wędzona

5,20 zł

Papryka czerwona charakteryzuje się ciekawym zapachem i smakiem. Powstaje w wyniku zmielenia suszonych warzyw papryki, wcześniej jedna poddawane one są procesowi wędzenia, nad dymem z drewna dębowego. Jest idealnym dodatkiem do potraw mięsnych, bezmięsnych, sosów oraz zup. Poprawia smak potraw nadając im ciekawe zabarwienie a także jest najlepszym źródłem witaminy C i B.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Właściwości
  • wzmacnia odporność organizmu 
  • jest bogatym źródłem witamy D i C
  • poprawia trawienie
  • osłabia niekorzystne działanie cholesterolu
  • pobudza apetyt
  • chroni przed miażdżycą
  • poprawia kondycję naczyń krwionośnych
  • wykazuje właściwości przciwzapalne
Zastosowanie
  • do dań kuchni śródziemnomorskiej, węgierskiej oraz polskiej
  • obowiązkowy składnik gulaszu
  • idealny składnik marynaty mięs i ryb
  • popularny dodatek zup i sosów
  • poprawia smak 
  • intensywnie aromatyzuje potrawy
Alergeny

Nie zawiera.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Chiny

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 1112

Wartość energetyczna (kcal) 267

Tłuszcze (g) 6,4

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 1,1

Węglowodany (g) 21,4

w tym cukry (g) 14,8

Białka (g) 13,8

Sól (g) 0,13

Błonnik (g) 34,3


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg