Anyż gwiazdka
Indeks: z-anyż gwiazdka
- Write a review
Anyż, a właściwie biedrzeniec anyż, owoc wiecznie zielonego drzewa. Przyprawa o słodko-korzennym smaku, wykorzystywana do aromatyzowania ciast, alkoholi i niektórych wędlin. Oprócz zastosowań kulinarnych, anyż gwiazdka wykorzystywana jest też do dekoracji.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- działa antybakteryjnie i odkażające
- rozkurczowo na mięśnie gładkie jelit
- zwiększa wydzielanie soku żołądkowego
- bogata w witaminie C, B6, magnez, potas, cynk
- duża ilość żelaza pomaga utrzymać prawidłowy metabolizm energetyczny
- używana głównie do aromatyzowania ciast, ale także wędlin
- jest często składnikiem herbat poprawiających trawienie
- wykorzystywany do likierów i win
- stosowany jako element dekoracyjny, na przykłąd w okresie świątecznym
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Wietnam
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1411,0
Wartość energetyczna (kcal) 337,0
Tłuszcze (g) 15,9
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,6
Węglowodany (g) 35,4
w tym cukry (g) 0,0
Białka (g) 17,6
Sól (g) 0,04
Błonnik (g) 14,6