Anyż gwiazdka

Indeks: z-anyż gwiazdka

3,20 zł
Brutto

Anyż, a właściwie biedrzeniec anyż, owoc wiecznie zielonego drzewa. Przyprawa o słodko-korzennym smaku, wykorzystywana do aromatyzowania ciast,  alkoholi i niektórych wędlin. Oprócz zastosowań kulinarnych, anyż gwiazdka wykorzystywana jest też do dekoracji.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Właściwości
  • działa antybakteryjnie i odkażające 
  • rozkurczowo na mięśnie gładkie jelit
  • zwiększa wydzielanie soku żołądkowego
  • bogata w witaminie C, B6, magnez, potas, cynk
  • duża ilość żelaza pomaga utrzymać prawidłowy metabolizm energetyczny
Zastosowanie
  • używana głównie do aromatyzowania ciast, ale także wędlin
  • jest często składnikiem herbat poprawiających trawienie
  • wykorzystywany do likierów i win
  • stosowany jako element dekoracyjny, na przykłąd w okresie świątecznym
Alergeny

Nie zawiera.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Wietnam

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 1411,0

Wartość energetyczna (kcal) 337,0

Tłuszcze (g) 15,9

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,6

Węglowodany (g) 35,4

w tym cukry (g) 0,0

Białka (g) 17,6

Sól (g) 0,04

Błonnik (g) 14,6


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg

z-anyż gwiazdka
21 Przedmioty

Specyficzne kody