• Nowy

Ziele angielskie

Indeks: z-ziele angielskie

5,30 zł

Ziele angielskie uzyskuje się z wysuszonych owoców korzennika lekarskiego, które zawierają dużo olejków eterycznych. Nadają one przyprawie ciepły i umiarkowanie ostry smak, natomiast w zapachu wyczuć można nutki imbiru, goździka i cynamonu. W kuchni ziele angielskie stosowane jest zarówno w całości, jak i w postaci proszku.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Właściwości
  • korzystnie wpływa na pracę układu trawiennego (łagodzi objawy zgagi, wspomaga produkcję soków żołądkowych, działa wiatropędnie)
  • działa rozkurczowo i odkażająco
  • wzmacnia odporność, wspomaga leczenie trądziku, przeziębień, drobnych infekcji jamy ustnej
  • wspomaga przyswajanie witaminy B oraz selenu
Zastosowanie
  • idealny dodatek do potraw mięsnych (pieczeni, pasztetów, galaret) oraz wędlin
  • do zup / wywarów / bulionów
  • doskonały składnik marynat oraz sosów
  • do marynowanych śledzi, ogórków, kapusty
  • do produkcji nalewek i likierów
Alergeny

Nie zawiera.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Meksyk, Gwatemala

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 1101,0

Wartość energetyczna (kcal) 263,0

Tłuszcze (g) 8,7

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 2,5

Węglowodany (g) 50,5

w tym cukry (g) 0,0

Białka (g) 6,1

Sól (g) 0,19

Błonnik (g) 21,6


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg