Ziele angielskie
Indeks: z-ziele angielskie
- Write a review
Ziele angielskie uzyskuje się z wysuszonych owoców korzennika lekarskiego, które zawierają dużo olejków eterycznych. Nadają one przyprawie ciepły i umiarkowanie ostry smak, natomiast w zapachu wyczuć można nutki imbiru, goździka i cynamonu. W kuchni ziele angielskie stosowane jest zarówno w całości, jak i w postaci proszku.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- korzystnie wpływa na pracę układu trawiennego (łagodzi objawy zgagi, wspomaga produkcję soków żołądkowych, działa wiatropędnie)
- działa rozkurczowo i odkażająco
- wzmacnia odporność, wspomaga leczenie trądziku, przeziębień, drobnych infekcji jamy ustnej
- wspomaga przyswajanie witaminy B oraz selenu
- idealny dodatek do potraw mięsnych (pieczeni, pasztetów, galaret) oraz wędlin
- do zup / wywarów / bulionów
- doskonały składnik marynat oraz sosów
- do marynowanych śledzi, ogórków, kapusty
- do produkcji nalewek i likierów
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Meksyk, Gwatemala
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1101,0
Wartość energetyczna (kcal) 263,0
Tłuszcze (g) 8,7
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 2,5
Węglowodany (g) 50,5
w tym cukry (g) 0,0
Białka (g) 6,1
Sól (g) 0,19
Błonnik (g) 21,6