Gałka muszkatołowa orzech
Indeks: z-gałka muszkatołowa orzech
- Write a review
Gałka muszkatołowa to środkowa część pestki owocu muszkatołowca korzennego. Wyróżnia się ostrym i jednocześnie nieco gorzkawym smakiem oraz niepowtarzalnym zapachem, dzięki którym ciężko pomylić ją z innymi przyprawami. Jest niezastąpiona w kuchni w każdego smakosza.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- usprawnia pracę układu trawiennego (pomocna przy wzdęciach, wymiotach, biegunkach, nudnościach
- korzystnie wpływa na układ nerwowy (ma działanie uspokajające, zmniejsza nadpobudliwość oraz bezsenność)
- zapobiega zakrzepom krwi
- zawiera mnóstwo witamin (m.in. A, z grupy B, C), minerały (wapń, magnez, fosfor, potas, sód, żelazo, cynk) oraz kwasy tłuszczowe.
- polecana do różnego rodzaju mięs, pasztetów, ryb i kiełbas
- doskonale wzbogaca smak słodkich deserów i napojów
- nieodzowny składnik sosu beszamelowego
- nadaje się do dań z sera i jajek
- bardzo często dodawana do tradycyjnych polskich potraw takich jak bigos, flaki czy fasolka
- składnik grzanego wina
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Grenada, Indonezja
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 2196,0
Wartość energetyczna (kcal) 251,0
Tłuszcze (g) 3,3
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 1,4
Węglowodany (g) 38,6
w tym cukry (g) 0,6
Białka (g) 10,4
Sól (g) 0,05
Błonnik (g) 25,3