Bazylia
Indeks: z-bazylia
- Write a review
Bazylia to jedno z najpopularniejszych ziół stosowanych w każdej kuchni. Jej wyjątkowy smak (słodkawy, lekko orzeźwiający) i aromat sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do wielu potraw. Warto wiedzieć, że poza walorami smakowymi zioło to posiada również wiele właściwości leczniczych.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- wspomaga prace układu trawiennego (ułatwia trawienie, zmniejsza nadmierną fermentacje w jelitach, niweluje nadmiar gazów);
- działa przeciwzapalnie;
- zawiera witaminy A, C i B5 oraz magnez;
- wspomaga funkcjonowanie dróg oddechowych
- korzystnie wpływa na układ nerwowy (poprawia nastrój, działa przeciwdepresyjnie, pomaga zwalczyć bezsenność)
- do wszelkiego rodzaju dań kuchni śródziemnomorskiej;
- do sałatek;
- do zup;
- idealny składnik marynaty do mięs oraz sosów;
- do ryb oraz owoców morza;
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Polska, Egipt
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 976,0
Wartość energetyczna (kcal) 233,0
Tłuszcze (g) 4,1
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 2,2
Węglowodany (g) 10,0
w tym cukry (g) 1,7
Białka (g) 23,0
Sól (g) 0,19
Błonnik (g) 37,7