Bazylia

Indeks: z-bazylia

2,70 zł
Brutto

Bazylia to jedno z najpopularniejszych ziół stosowanych w każdej kuchni. Jej wyjątkowy smak (słodkawy, lekko orzeźwiający) i aromat sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do wielu potraw. Warto wiedzieć, że poza walorami smakowymi zioło to posiada również wiele właściwości leczniczych.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Właściwości
  • wspomaga prace układu trawiennego (ułatwia trawienie, zmniejsza nadmierną fermentacje w jelitach, niweluje nadmiar gazów);
  • działa przeciwzapalnie;
  • zawiera witaminy A, C i B5 oraz magnez;
  • wspomaga funkcjonowanie dróg oddechowych
  • korzystnie wpływa na układ nerwowy (poprawia nastrój, działa przeciwdepresyjnie, pomaga zwalczyć bezsenność)
Zastosowanie
  • do wszelkiego rodzaju dań kuchni śródziemnomorskiej;
  • do sałatek;
  • do zup;
  • idealny składnik marynaty do mięs oraz sosów;
  • do ryb oraz owoców morza;
Alergeny

Nie zawiera.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Polska, Egipt

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 976,0

Wartość energetyczna (kcal) 233,0

Tłuszcze (g) 4,1

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 2,2

Węglowodany (g) 10,0

w tym cukry (g) 1,7

Białka (g) 23,0

Sól (g) 0,19

Błonnik (g) 37,7


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg

z-bazylia
24 Przedmioty

Specyficzne kody