Oregano

Indeks: z-oregano

3,00 zł
Brutto

Oregano charakteryzuje się przyjemnym i delikatnym zapachem oraz korzennym, lekko gorzkawym smakiem. Zioło to znajduje zastosowanie głównie w kuchni, gdzie dodaje aromatu naszym daniom. Jednak mało kto wie, że oregano posiada również szereg właściwości leczniczych.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Właściwości
  • wspomaga pracę układu trawiennego (łagodzi zgagę, wzdęcia, bóle żołądkowe czy gazy jelitowe);
  • posiada właściwości bakteriobójcze, grzybobójczwłe oraz dezynfekujące, jest też zabójczy dla niektórych wirusów i pasożytów;
  • jest przyprawą bogatą w witaminy A, C, E, K i z grupy B;
  • wspomaga pracę układu oddechowego (działa rozkurczowo i wykrztuśnie)
  • działa uspokajająco, korzystnie wpływa na pamięć i koncentrację
Zastosowanie
  • do wszelkiego rodzaju dań kuchni śródziemnomorskiej;
  • do sałatek;
  • do zup;
  • idealny składnik marynaty do mięs oraz sosów;
  • do ryb oraz owoców morza;
Alergeny

Nie zawiera.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Turcja

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 1107,0

Wartość energetyczna (kcal) 265,0

Tłuszcze (g) 4,3

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 1,6

Węglowodany (g) 26,4

w tym cukry (g) 4,1

Białka (g) 9,0

Sól (g) 0,06

Błonnik (g) 42,5


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg

z-oregano
21 Przedmioty

Specyficzne kody