Oregano
Indeks: z-oregano
- Write a review
Oregano charakteryzuje się przyjemnym i delikatnym zapachem oraz korzennym, lekko gorzkawym smakiem. Zioło to znajduje zastosowanie głównie w kuchni, gdzie dodaje aromatu naszym daniom. Jednak mało kto wie, że oregano posiada również szereg właściwości leczniczych.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- wspomaga pracę układu trawiennego (łagodzi zgagę, wzdęcia, bóle żołądkowe czy gazy jelitowe);
- posiada właściwości bakteriobójcze, grzybobójczwłe oraz dezynfekujące, jest też zabójczy dla niektórych wirusów i pasożytów;
- jest przyprawą bogatą w witaminy A, C, E, K i z grupy B;
- wspomaga pracę układu oddechowego (działa rozkurczowo i wykrztuśnie)
- działa uspokajająco, korzystnie wpływa na pamięć i koncentrację
- do wszelkiego rodzaju dań kuchni śródziemnomorskiej;
- do sałatek;
- do zup;
- idealny składnik marynaty do mięs oraz sosów;
- do ryb oraz owoców morza;
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Turcja
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1107,0
Wartość energetyczna (kcal) 265,0
Tłuszcze (g) 4,3
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 1,6
Węglowodany (g) 26,4
w tym cukry (g) 4,1
Białka (g) 9,0
Sól (g) 0,06
Błonnik (g) 42,5