Gorczyca
Indeks: z-gorczyca
- Write a review
Gorczyca to roślina z rodziny kapustowatych. Nasiona niektórych jej gatunków znalazły zastosowanie jako przyprawa oraz surowiec do wyrobu musztardy. Ma nieco słodkawy, a zarazem lekko ostry smak. Znana jest również ze swoich właściwości leczniczych.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- usprawnia pracę układu trawiennego (zmniejsza stany zapalne, łagodzi bóle żołądka, chroni go przed podrażnieniem, skuteczna przy zaparciach)
- ma silne właściwości antybakteryjne, oczyszcza jamę ustną i gardło
- łagodzi bóle reumatyczne
- obniża poziom cukru we krwi
- zawiera oleje lotne, glikozydy, białko, kwasy tłuszczowe oraz witaminy i minerały takie jak kwas foliowy, witamina C, fosfor i potas
- idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju marynat, pikantnych sosów i mięs
- nieodłączny składnik musztardy
- doskonale podkreśli smak wędlin
- do zup
- do marynowanych ogórków, kapusty czy buraków
Gorczyca.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Polska, Czechy, Ukraina, Indie, Rosja
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 2125,0
Wartość energetyczna (kcal) 508,0
Tłuszcze (g) 36,24
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 1,99
Węglowodany (g) 15,89
w tym cukry (g) 6,79
Białka (g) 26,08
Sól (g) 0,03
Błonnik (g) 12,2