Por suszony

Indeks: z-por suszony

3,00 zł
Brutto

Powstaje w wyniku suszenia metodą owiewową. To doskonała alternatywa dla świeżego warzywa, tym bardziej, że nie traci swoich wartości odżywczych w procesie suszenia. Owo suszenie może natomiast nieco zmodyfikować smak oraz aromat poru.

Waga produktu
Ilość

  Certyfikaty:

ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP

  Dostawy

In post, DPD, odbiór własny

  Płatności

PayU

Właściwości
  • zmniejsza ciśnienie tętnicze krwi
  • wspomaga organizm w walce z zatruciami
  • obniża poziom cholesterolu
  • wzmacnia układ odpornościowy
  • minimalizuje ryzyko chorób serca, udaru mózgu, nadciśnienia
  • zmniejsza stany zapalne przy cukrzycy typu 2 czy zapaleniu górnych dróg oddechowych
  • jest bogatym źródłem witaminy A, C, E i B6 oraz potasu, fosforu, wapnia, magnezu i kwasu foliowego
Zastosowanie
  • popularny dodatek zup i bulionów
  • doskonale sprawdzi się jako składnik sosów
  • idealnie pasuje do marynat
Alergeny

Nie zawiera.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Termin ważności

Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.

Opakowanie

Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Kraj pochodzenia

Polska, Egipt

Wartości odżywcze

Dla 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ) 1344,0

Wartość energetyczna (kcal) 321,0

Tłuszcze (g) 2,1

w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,3

Węglowodany (g) 64,2

w tym cukry (g) 0,0

Białka (g) 15,2

Sól (g) 0,09

Błonnik (g) 10,4


bez zagęszczaczy i konserwantów.jpg

z-por suszony
46 Przedmioty

Specyficzne kody