Por suszony
Indeks: z-por suszony
- Write a review
Powstaje w wyniku suszenia metodą owiewową. To doskonała alternatywa dla świeżego warzywa, tym bardziej, że nie traci swoich wartości odżywczych w procesie suszenia. Owo suszenie może natomiast nieco zmodyfikować smak oraz aromat poru.
ISO 9001, ISO 14001, HACCP, GMP, GHP
In post, DPD, odbiór własny
PayU
- zmniejsza ciśnienie tętnicze krwi
- wspomaga organizm w walce z zatruciami
- obniża poziom cholesterolu
- wzmacnia układ odpornościowy
- minimalizuje ryzyko chorób serca, udaru mózgu, nadciśnienia
- zmniejsza stany zapalne przy cukrzycy typu 2 czy zapaleniu górnych dróg oddechowych
- jest bogatym źródłem witaminy A, C, E i B6 oraz potasu, fosforu, wapnia, magnezu i kwasu foliowego
- popularny dodatek zup i bulionów
- doskonale sprawdzi się jako składnik sosów
- idealnie pasuje do marynat
Nie zawiera.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty mogące zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu.
Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną.
Przechowywać w suchym, czystych, przewiewnych, chłodnych pomieszczeniach, zabezpieczonych przed szkodnikami. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Polska, Egipt
Dla 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ) 1344,0
Wartość energetyczna (kcal) 321,0
Tłuszcze (g) 2,1
w tym tłuszcze nasycone (NKT) 0,3
Węglowodany (g) 64,2
w tym cukry (g) 0,0
Białka (g) 15,2
Sól (g) 0,09
Błonnik (g) 10,4